Sisut maailmalla 2011

2014    2013    2011    2010    2009   

Sisujen estekausi korkattu (14.5.2011)

Sisuratsukot avasivat kautensa estaratsastuksen osalta Hevosopiston keskiviikkokisoissa Ypäjällä 14.4.2011. 70 cm:n taitoarvosteluluokassa sekä Carolina Saarinen - Lupontyttö että Laura Tekari - Bandorro suorittivat puhtaan radan. Carolina ja Lupontyttö osallistuivat myös 90 cm:n luokkaan. Lopputuloksena oli valitettavasti yksi pudotus, mutta muuten suoritus oli lupauksia antava. Carolina ja 10-vuotias suomenhevostamma "Tyttö" kuuluvat Hämeen kenttävalmennusrenkaaseen (valmentajana Seppo Laine). Vauhdikkaan kaksikon tähtäimessä on suomenhevosratsukoiden kansalliset luokat niin kenttä- kuin esteratsastuksessa.

Kuva: "Esteiden kutsun kuulen" - Laura Tekari ja Bandorro "Sepi" Ypäjän tunnelmissa, kuva: Susan Tekari

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hanna Hovi ja Cordium Rex kolmansiksi Sipoossa (27.4.2011)

Sisuratsukko Hanna Hovi ja Cordium Rex sijoittui kolmanneksi luokassa helppo B (K.N. Special) Karlvikin ratsastajien järjestämissä seuratason kouluratsastuskilpailuissa Sipoossa pitkäperjantaina 22.4.2011. Luokassa oli yhteensä kaksikymmentä lähtijää. Saavutus on ratsukon tähänastisen uran paras.

Cordium Rex "Camu" on 7-vuotias oldenburgilainen puoliverinen, joka on tuotu Saksasta Suomeen vuonna 2008. Siitä lähtien ruuna on ollut Hanna ja Marianne Hovin omistuksessa. Camu oli siskoksille tullessaan täysin ”raaka”, mutta sisukkaalla koulutustyöllä ruuna on kypsynyt näyttäväksi kouluratsuksi – ja kehitys jatkuu edelleen. Sisuratsukot-seuraan Hanna ja Marianne ovat tutustuneet Kanteenmaassa, Punkalaitumella sijaitsevan kesätallinsa kautta.

"On mahtavaa edustaa Sisuratsukoita" Hanna kertoo. "Meillä on läheiset siteet Punkalaitumeen, koska oma, kesäpaikkamme yhteydessä sijaitseva, tallimme on siellä. Nimen 'Sisuratsukot' kuuleminen kilpailuissa tuntuu hyvältä, koska meillä on ollut vaikeuksia, mutta olemme silti päässeet eteenpäin. Siksikin SISU on meille oikea seura.”

Hanna ja Marianne asuvat Helsingissä, Camu puolestaan täysihoitotallissa Nurmijärvellä. Matkaratsastuskilpailuihin siskokset eivät ole suunnitelleet osallistuvansa, ainakaan ihan vielä. "Pitäydymme toistaiseksi kouluratsastuksessa, siinäkin on vielä tekemistä" Hanna nauraa.

Hannan ja Camun kolmannella sijalla palkitun suorituksen voit käydä katsomassa YouTubestaWebdesing Pumpulienkeli.com
Otsikot kuvat: Sisuratsukot, Pumpulienkeli.com, Pablo Harju, Pumpulienkeli.com